מבחר סוגי ומשטחי עץ מושלמים לשימוש בתור משטחי עץ למטבח

אנחנו חיים בעידן של שפע אפשרויות בחירה בתחומים רבים ובפרט כך הדבר כשאנחנו מתכננים את מטבח החלומות שלנו. אחת האופציות שזוכה לפופולריות רבה הינה משטח עבודה מעץ – בעמוד זה תמצאו תשובה לשאלה המתבקשת למה בעצם משטחי עץ למטבח הפכו לבחירה רווחת, וכן מידע יקר ערך לגבי סוגי משטחי העץ המתאימים לכם, כך שגם המטבח שלכם ישתדרג פלאים.

למה חשוב להקדיש תשומת לב רבה לבחירת משטח עבודה?

עיצוב המטבח זוכה בשנים האחרונות לתשומת לב הולכת וגדלה, גם בהיבט האסתטי וגם בהיבט הפרקטי. הסיבה לכך ברורה: רבים מאיתנו מבלים במטבח לעתים קרובות ובעיקר עושים בו שימוש רחב היקף ואינטנסיבי. בעידן של שפע קולינרי ואפשרויות בחירה כמעט אינסופיות מבחינת חומרי גלם, תבלינים, תוספות, טכניקות לכנת אוכל ומתכונים, אך טבעי שנרצה לנצל את כל אלה ונשאף להביא לידי ביטוי יצירתיות, מקוריות ויכולות שונות גם במטבח. אחת הבחירות החשובות ביותר היא משטח העבודה שמהווה למעשה את ליבו של המרחב הקולינרי – עליו מתבצעת חלק ניכר מהמלאכה הכרוכה בהפקת מטעמים, וגם מסיבות פרקטיות הוא תמיד יימצא במיקום מרכזי כך שימשוך תשומת לב רבה – ועל כן חשוב להקדיש לבחירה זו את תשומת הלב הראויה.

היתרונות של משטחי עץ למטבח

היתרון הראשון של משטחים מעץ וזה שמיד מתבלט לעין הוא כמובן יופיים. עץ הוא באופן כללי חומר גלם פופולרי להפליא, שכן בכל מקום הוא משרה אנרגיות רצויות של הרמוניה, חמימות, חיבור לסביבה, חוסן ורכות גם יחד ובעיקר אסתטיקה ייחודית ושובת לב. במטבח הדבר בא לידי ביטוי מובהק במיוחד, ולא בכדי מטבחי עץ זוכים למחמאות רבות.

היתרון השני של בחירת משטח עץ למטבח מגיע גם הוא מהתחום האסתטי: משטחי עבודה אפשריים אחרים (למשל שיש, קוריאן או נירוסטה) עשויים גם הם כמובן להיות יפים – אבל במקביל מדובר על חומרי גלם שמתאפיינים בקרירות ואפילו בניכור, ובנוסף בחוסר ייחודיות, כך שלמשטח עץ יתרון משמעותי.

היתרון השלישי של קניית משטחי עץ למטבח הוא פונקציונלי וליתר דיוק פיננסי – בדרך כלל עלות משטח שכזה נמוכה בהשוואה למשטחי עבודה אחרים, וזאת למרות העדיפות האסתטית המובהקת. הסיבה לכך שמחיר משטחי עץ אינו גבוה היא זמינות חומר הגלם ונוחות העיבוד שלו לכדי משטח עבודה, כך שהרווח שלכם כפול ומכופל.

האם ישנם חסרונות למשטח עבודה מעץ?

עץ הוא חומר גלם “חי”, ועל כן הוא עלול להשתנות עם השנים. בעבר הייתה רתיעה של ממש מפני שימוש בעץ במטבח, שמטבעו מהווה סביבה רטובה ולחה, וחשש שמא הרטיבות תוביל להתעוותות של העץ – אולם אם מקפידים לבחור עץ איכותי (ובהקשר זה כדאי לזכור שחברות רבות מציעות משטחי עץ למכירה וחשוב לנצל את מנעד האפשרויות לטובת משטח עץ עמיד שימלא את תפקידו למשך שנים רבות), ובנוסף מקפידים על תחזוקה מינימלית בהתאם להנחיות (ובעיקר משיחת משטח העץ בחומר ייעודי, בדרך כלל אחת לשנה) – תוכלו ליהנות מכל היתרונות של משטח מעץ ללא כל חשש ולטווח הארוך.

הסוגים השונים של משטחים מעץ למטבח

הסוג הנפוץ ביותר של משטחי עץ למטבח הוא בוצ’ר (ובתרגום חופשי לעברית, קרש קצבים). ישנם שני סוגי משטחים מסוג זה, כשאופציה אחת היא משטח עץ שלם שמגיע כיחידה אחת הומוגנית והאופציה השנייה היא פיסות עץ שמודבקות האחת לשנייה כך שביחד נוצרת פלטה עמידה ומרשימה.

מאילו עצים ניתן להכין משטח עבודה?

בחירה נוספת שיש לנו במסגרת קניית משטחי עץ למטבח היא לגבי סוג העץ. בפרט מומלצות האופציות של האלון, האורן הפיני (שימו לב שישנם סוגים רבים של עץ אורן שמשמשים כחומרי גלם למטרות שונות, ועבור משטח למטבח מתאים במיוחד זה שמגיע אלינו מאזורי האגמים של המדינה הסקנדינבית), האגוז האפריקאי והטיק הבורמזי.

היתרון העיקרי של משטח מעץ אלון הוא המראה הפשוט מצד אחד והמרשים מצד שני. מטבחים בעיצוב כפרי ישתדרגו במידה ניכרת עם משטח עץ אלון, שעוד יתרון שלו הוא המחיר הנוח. אופציה נוספת בטווח מחירים זה היא קליר – עץ שמקורו בצפון אמריקה ונקרא גם דגלס פיר (Douglas Fir), ושמתאפיין בצפיפות סיבים בינונית ומראה פשוט ונעים (בגוון ורדרד משהו). האורן הפיני משויך לקבוצת העצים הרכים אולם כיאה לעץ שגדל בפינלנד יש לו את הקשיחות הנדרשת כדי למלא את הייעוד במטבח למשך שנים רבות.

בקצה היוקרתי יותר של הסקאלה נמצאים האגוז האפריקאי והטיק הבורמזי. הן הטיק שמגיע אלינו מדרום מזרח אסיה והן האגוז שמגיע אלינו מהחלק המערבי של היבשת השחורה מכילים שומן וחומרים אחרים שמגינים עליהם באופן טבעי, וגם בהיבט האסתטי מדובר בבחירה מרהיבה במיוחד בזכות הגוונים העמוקים ומעוררי ההתפעלות.

 

למידע נוסף על משטחי עץ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>